laupäev, 21. detsember 2013

Lasnamäe halduskogus toimunust

Tänan kõiki oma valijaid ja toetajad, kes andsid oma hääle kohaliku omavalitsuse valimistel minu poolt. Osutusin taasvalituks Lasnamäe linnaosa halduskogusse. Jätkan ka tööd halduskogu vara - ja majanduskomisjoni liikmena. Samuti olen ka linnavolikogu korrakaitse ja tarbijakaitsekomisjoni liige. Halduskogus on toimunud kolm korralist koosolekut, kus on kinnitatud halduskogu esimees, aseesimees ja komisjonide esimehed. Selles halduskogu koosseisus on opositsioonil ainult seitse kohta ( IRL 2 ja SDE 5). Keskerakond tsementeeris veelgi tugevamalt oma positsiooni. Võib küsida, et mis muutub halduskogus uuel hooajal? Kas poliitiline kultuur paraneb? Kas halduskogu komisjonide töösse kaasatakse ka vabaühendused? Kas arvestatakse rohkem ka opositsiooni ettepanekutega?  Isiklikult arvan, et suure tõenäosusega ei muutu midagi, kõik jääb samaks (stagneerub vaikselt).... Niikaua, kui halduskogudel pole vastutust, ei saa rääkida ka mingitest konkreetselt piiritletud opositsioonidest. Halduskogudele aga õiguste ja vastutuse lisamisest pole praegune linnavõim huvitatud. Miks? Lihte, kindlasti kardetakse, et planeeringud ega muu linnaosadesse puutuv ei läheks siis enam nii kiiresti (nagu nad praegu läheks) . Asjad hakkavad venima ja kohalik demokraatia hakkab üldist linna "arengut" takistama. Jääb ainult loota, et asjad arenevad ikkagi positiivses suunas ja kodanikuühendused ja linnaosa inimesed saaksid rohkem kaasa rääkida linnaosa arengus. 
Halduskogu esimeheks valiti taas Johannes-Elmar Truu ja aseesimeheks Ruslana Veber. Nemad olid ka eelmise koosseisu ajal samadel positsioonidel. Ka komisjonide esimehed ja aseesimehed on keskerakondlased va. revisjonikomisjoni esimees, kelleks valiti sotsiaaldemokraat Imbi Masing. Arvan, et mõttelist opositsiooni (teiste parteide esindajad) ei tohiks karta ja peljata, vaid neile võiks hea valitsemistava kohaselt kuuluda aseesimeeste positsioonid. Arutati veel ka vabakonna liikmete arvamist komisjonide liikmete hulka. See on selles plaanis igati positiivne areng, mis anna lootust edaspidiseks. Veel arutati korrakaitse komisjoni taasasutamist ajutise komisjonina. See pidi seisma aga finantsiliste vahendite taga. Siin oleks lihtne lahendus, nimelt korrakaitse komisjoni tööül. anda sotsiaal- ja tervishoiukomisjonile. Arvan aga, et linnaosa tasandil peaks olema halduskogus arutajate ja otsustajate ring võimalikult laiapõhjaline. Ja halduskogus tegutsemine peaks olema mittehüvitatud. Usun, et 118 tuhande elanikuga Lasnamäelt osutub valituks selliste põhimõtetega inimesi.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta