pühapäev, 26. jaanuar 2014

Prostitutsiooni legaliseerimisest

See elukutse pidavat väidetavalt olema poliitiku elukutse kõrval üks vanimaid maailmas. Mina toetan prostitutsiooni legaliseerimist Eestis. Toetan just seepärast, et mulle ei meeldi silmakirjalikkus ja vagatsemine, mis selle teema ümber on käinud. Toetan ka seepärast, et prostitutsiooni legaliseerimine viiks selle valdkonna osaliselt kuritegelike grupeeringute kontrolli alt välja, kui mitte täiesti, siis suures osas kindlasti.  Teiseks on oma keha müümine või mitte müümine nais - või meesprostituudi isiklik eraasi. Arvan, et prostitutsiooni legaliseerimine suurendaks eelkõige naiste eneseteadvust ühiskonnas ja võõrutaks paljud naised valehäbist ja topeltmoraalist, kuna  naised oleksid siis oma keha tõelised peremehed (otsustajad oma keha üle). Prostituudid saavad ise otsustada, kellele nad oma teenust siis müüvad või ei müü. Illegaalselt tegutsedes neil sellist valikuvõimalust ei ole, vaid nad oleksid kurjategijate kontrolli all.
Paljud uuringud kinnitavad, et selline tee ei ole paljude prostituutide puhul vabatahtlik valik. Kindlasti pole see vabatahtlik valik, kui valdkond pole riiklikult legaliseeritud ja kontrollitud, vaid seda kontrolliks  organiseeritud kuritegevus. Sealt tulevad ka väga paljus teised probleemid nagu näiteks inim - ja orjakaubandus, mis on illegaalse prostitutsiooniga tihedalt seotud.
Kindlasti on ebaeetiline osta prostituuditeenust illegaalselt, kui seda saaks teha otse teenuse pakkujalt, kes tegutseb riigi tegevusloa alusel. Tuleb unustada topeltmoraal ja seksuaalvajadusse tuleks suhtuda sama ausalt ja objektiivselt, kui teistesse inimese põhivajadustesse. Tuleb arvestada, et see on ikka kahe täiskasvanud inimese omavaheline asi ja las moraaliküsimused jääda teenuse pakkuja ja ostja südametunnistusele. Samas peab keelustama seksi ostmise alaealiselt isikult.

4 kommentaari:

  1. Mõni statistika või uurimus ei teeks paha kui arvamust avaldad, sest sõnu ritta laduma õpetatakse juba põhikoolis...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on minu arvamus, ei maksa solvuda, kui isiklikult see teema ei puuduta. Statistikat saab vaadata mitme kandi pealt. Mina käsitlen üksikisiku vabaduse seisukohalt.

      Kustuta
  2. Sinu puhul ma saan aru,et tegu on konservatiiviga.

    VastaKustuta
  3. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta