esmaspäev, 3. veebruar 2014

Loomade kasutamine tsirkuses tuleks Eestis keelustada!

Loomade kasutamise tsirkuses on nüüdseks keelustanud paljud Euroopa riigid, viimati sai sellega hakkama ka meil paljukirutud Kreeka. Eesti peaks seda humaanset praktikat järgima ja loomade kasutamise tsirkuses keelustama. Arvan, et kui inimene soovib, siis hüpaku ise läbi põleva rõnga, mitte aga sundigu selleks tiigrit või mõnda muud looma. Eesti võiks olla veelgi samm ajast ees, ja keelustada ka loomaaia külastamise kommertslikel eesmärkidel. Minumeelest on loomaaed ikkagi eelkõige teadusasutus, kus aidatakse säilitada neid loomaliike, kelle elu oleks väljaspool loomaaeda ohustatud. Loomaaeda saaksid võimaluse külastada ainult lasteaialapsed, koolilapsed, üliõpilased ja teadlased, looduskaitse ja loodushuviringide liikmed koos õpetaja või giidiga. Ainult need, kellel oleks loomade ja looduse vastu tõsisem huvi. Kommertslikel eesmärkidel tehakse loodusfilme ja on loodusfilmide sat-tv kanalid, raamatud mida saab vajadusel raamatukogust laenutada. Liigsed massikülastused muudavad loomad ka närviliseks. Vaevalt, et inimeselegi meeldiks, kui tema oleks puuris ja päevast päeva vooriksid masside hordid, kes vahiksid puuris lebavaid inimesi. Loomaaed ei peaks olema niisama aja veetmise ja jalutamise koht, see võiks piirduda siiski pargiga, kus saab linnaloomi kohata vabas keskkonnas.
Kõik taandub suuresti ikkagi sellele, kuidas me suhtume loomade õigustesse, kuidas arenevad ja kujunevad inimeste loomadega seotud moraalsed põhimõtted.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta