pühapäev, 23. märts 2014

Komisjonide protokollidest

Riigikogus oli arutlusel seadus, millega taheti salastada komisjonide töö kolmekümneks aastaks. Selline seadus on loomulikult ebademokraatlik ja ei tekita võimuinstitutsiooni suhtes usaldusväärsust ega rahva austust. Ka on osad riigikogu liikmetest kurtnud, et komisjonide protokollid on sisutühjad ja sealt pole võimalik midagi välja lugeda. Selline minimalism tekitab läbipaistmatust. Aga probleem ei puuduta mitte ainult Riigikogu, vaid ka omavalitsusi, nende seas ka pealinna volikogude komisjone, ja halduskogusid koos komisjonidega. Ka nendest protokollidest pole midagi välja lugeda. Inimesed saavad minimaalse informatsiooni - kes koosolekul osalesid, kes puudusid, palju olid poolt ja vastu jne. Samas ei saa nad sotti, et kes mingi ettepaneku esitas ja kuidas seda kaitses komisjonis, millised on valdkonnaprobleemid....... jne.
 Ma arvan, et läbipaistvuse huvides ja inimeste kaasamise ja teavitamise seisukohalt, oleks vajalik ka linna halduskogude ja halduskogude komisjonide koosolekuid põhjalikumalt protokollida ja miks mitte ka otse komisjonide koosolekuid ülekanda internetis. See aitaks kaasa kohalike elanike paremale teavitamisele omavalitsuse volikogus ja komisjonidest toimuvast. Samuti võimaldaks inimestel tulevikus omavalitsuse valimistel teha kandideerijate osas pädevamaid otsuseid.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta