teisipäev, 29. aprill 2014

Alaealiste missivalimised tuleb Eestis keelustada!

Alaealiste missivalimised, kus täiskasvanud lasteaialapsi üksteisega ilu nimel võistlema sunnivad, pole minuarust moraalsed, vaid nilbed, mille arvelt täiskasvanud rahuldavad oma isiklikku ego. Alaealiste missivalimised on keelustanud mitmed Euroopa riigid, nende seas isegi tagurlik Venemaa. Ka Eesti peaks uue lastekaitse seadusega keelustama missivalimised, kus osaleksid alaealised ja lasteaialapsed. Näen, et ka koolides ei peaks missivalimised olema heaks tavaks , kuid eks see ole iga kooli enda otsustada. Kindlasti ei meeldi paljudele see, et tahan kõike ainult keelustada, kuid uue ja tervema põlvkonna arengule on see hädavajalik. Kas sellised nähtused nagu lasteaialaste missivalimised on demokraatlik või perversne nähtus? Mis pistmist on sellel demokraatiaga, kui lapsele tekitatakse hingeline trauma? Kas laps on ikka kaitstud? Laps pole lapsevanema isiklik omand, isegi siis mitte, kui ta teda ülal peab, vaid eraldi isiksus. Täiskasvanud peaksid laste arvamusega ühiskonnas arvestama (pere, omavalitsuse ja riigi tasandil) ja neid rohkem kuulama (lugema nn. ridade vahelt). Samas tuleks tulevikus vältida selliseid raadiosaated nagu "Las laps räägib", mis näitab lapsi ainult läbi huumoriprisma .

2 kommentaari:

  1. Jagan täielikult vaateid laste missivõistluste kohta. Samas näen vastuolu Sinu seisukohaga nimetatud raadiosaate kohta. Formaat on küll huumorisaate oma, kuid seda võib võtta kui sotsioloogilist miniuurimust, just nimelt ridade vahelt kuulates. Lapsed väljendavad seal ju täiskasvanute maailma peegeldust elu erinevate nähtuste osas. Õpetlik ja mõtlemapanev kui esimene naer on naerdud.

    VastaKustuta
  2. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta