teisipäev, 8. juuli 2014

Setomaast ja setodest

Tartu rahulepingu taustal tahaksin rääkida kõige olulisemast, millest üldse ei räägitud, nimelt sellest, kuidas setode rahvakild saaks kahele poole piiri jäädes säilitada oma kultuuri ja keele. Arvan, et oluline ei ole mitte see, kellele osa Setomaast  kuulub, vaid just see, et setode keel ja kultuur ikka säiliks. Millegipärast ei mainitud piirilepinguga seoses üldse setode kultuuri ja keele säilitamise võimalusest. Olen veendunud põlisrahvuste õiguste toetaja ja seda ka setode puhul. See kõlab utopistlikult, kuid kõige meelsamini näeksin, et setodega asustatud ala oleks iseseisev Setomaa riik. Ainult iseseisev riik saab tagada setode keele ja kultuuri säilimise!

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta