reede, 19. september 2014

Tallinna linnavolikogu korra - ja tarbijakaitse komisjoni septembrikuu koosolek

Septembrikuu linnavolikogu korra- ja tarbijakaitse komisjoni teemaks oli päästeameti tegevus Tallinna linnas. Ettekandega esines Põhja päästekeskuse juht hr. Priit Laos. Priit Laos tutvustas sissejuhatuseks Päästeameti arengustrateegiat kuni aastani 2025. Mille üheks suuremaks eesmärgiks on viia tulesurmade arv Põhjamaadega ühele tasemele. Tallinna linnas on kõige kiirem päästeteenus ( 4-6 min. kulub sündmuskohale jõudmiseks) Eestis. Eelmisel aastal hukkus tulesurmades 6 inimest, enamus eluhoonetes. Uppus 5 inimest. Eluhoonete tulekahjusid oli üle neljasaja, kulupõlenguid üle kahesaja korra. 107 korral kustutati Tallinnas linnas transpordivahendit. Loomi päästeti ( kass puuotsas või kajakas auto peal ) üle neljasaja korra! Kõige rohkem väljakutseid tuleb Lasnamäelt, Kesklinnast ja Põhja-Tallinnast. Probleemiks on ka mahajäetud hooned, mida süüdatakse alatihti nagu nt. Õismäe ja Mustamäe teel asuvad endised koolihooned. Igal aastal hukkub mahajäetud hoonetes toimunud põlengute tõttu paar inimest. 
2015. aasta alguses avatakse Lasnamäel Peterburi tee ja Osmussaare tee vahelisel alal Pääste- ja Häirekeskuse ühine uus hoone, kus hakkab paiknema ka Lasnamäe päästekomando. Ligi seitsekümmend tuhat elanikku saavad senisest kiirema päästeteenuse. 
Kõik need sammud on igati head. Eriti see, et Lasnamägi saab lõpuks ka linnaosas paikneva alalise päästekomando. Avaldasin arvamust, et kas loomade päästmiseks ei võiks asutada eraldi üksuse, kuna väga palju ressurssi , mida saaks rakendada inimeste päästmiseks, läheb niimoodi kaotsi. Jõudsime härra Laosega samale arvamusele, et selle funktsiooni võiks anda koos varustuse ja väljaõppega näiteks vabatahtlikele loomakaitsjatele üle. Seda teemat on arutatud ka linna Keskkonnaametiga.

1 kommentaar:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed
    erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta