neljapäev, 18. jaanuar 2018

Alternatiivide riik

Alternatiivide paljusus näitab ühiskonna ja riigi tervist. Alternatiivid hariduses, majanduses, elustiilides, õigustes jms. Ka mina hindan riiki selle järgi, kuivõrd ta pakub erinevaid alternatiive oma elanikele. Mida laiem on see skaala, seda parem. 
Eesti üks väljarände põhjustest, lisaks madalale sissetulekule on just alternatiivide puudumine ühiskonnas. Alternatiivid oma elurikkuses loovad eelduse sellele, et väga paljud inimesed saavad ennast realiseerida oma kodumaal. Alternatiivid loovad elurikkust ja elusust ühiskonnaliikmete hulgas. Väga tark peab olema see poliitiline võim, kes märk alternatiive ja püüab neid võimalusel ühiskonda juurde tekitada. Kui tahame ühiskonda, kus võimalikult paljudel selle liikmetel oleks hea elada, peame mõtlema alternatiivide loomisele ja valima neid poliitilisi erakondi, kes seda soodustavad, mitte ei takista. Alternatiivide paljusus aktsepteerib oma sisimas ka arvamuste paljusust. See peaks olema üks Eesti arengu teid , luua ja tunnustada alternatiive ja nende erinevaid kihistusi. Mida rohkem alteratiive, seda parem ühiskonnale ja selle üksikule liikmele. 

1 kommentaar:

  1. Kõik ei taha alternatiive, sest mida vähem on valida, seda lihtsam on valikuid teha. Lähed poodi leiba ostma ja letil kolm erinevat pätsi, võtad ühe kõige tumedama (kui must leiba eelistad), valik kiiresti tehtud ja süda rahul. Kui aga su ees on kümneid erinevaid jäädki vahtima ja pärast mõtled ikka, et võibolla oleks pidanud midagi muud võtma või ei leidnud seda kõige õigemat üles.

    VastaKustuta